meniu

Tuesday, September 1, 2015

Toamna aceasta Calatorscop se plimba cu autobuzul galben!

Pe Calatorscop am strans deja mai bine de 100 de povesti despre calatoriile mele, despre locurile pe care va recomand sa le vedeti, despre sfaturi de calatorie pe care mi-ar fi placut sa le stiu inainte de a-mi planifica vacanta, despre povestile meleagurilor pe care le-am cutreierat - de la Bucurestiul (vazut cu un ochi de turist si altul de localnic), la Romania mereu surprinzatoare (cu bune si mai putin bune), la Europa si comorile ei ascunse. Incepand din aceasta toamana, mai exact, incepand cu 1 Septembrie dam startul unui nou mini proiect sub semnatura Calatorscop:


Plimbarea cu autobuzul galben


In ce consta proiectul? In ultima vreme am postat pagina de noastra de facebook o serie de poze in care autobuzul galben a "vizitat" diferite locuri din Bucuresti (Piata Lahovari, Caru' cu Bere, etc). Ei bine, acela a fost doar un mic preview al proiecutului nostru, ce se va intinde pe durata unui an intreg, incepand chiar din aceasta toamana (mai exact, fix cu 1 Septembrie).

Autobuzul galben va deveni noua emblema a blogului si ne va insoti in toate calatoriile pe care le vom face. 

Am inceput cu turul prin Oltenia, insa nu ne oprim aici, peste tot, timp de 365 de zile autobuzul galben se alatura echipei Calatorscop, iar zilnic, pe pagina de facebook vom posta cate o poza cu autobuzul intr-un loc din Bucuresti, din tara sau din Europa, in fiecare zi diferita, indiferent de vreme. Vom crea de asemenea un album cu toate cele 365 de poze, disponibil atat pe blog (intr-o postare special creata), dar si pe facebook.

Si daca va intrebati de ce am ales ca mascota tocmai un autobuz galben, ei bine, trebuie sa stiti ca selectia nu a fost deloc usoara, insa am simtit ca cele doua elemente, adica clasicului Volkswagen Transporter si culoarea galben (spre portocaliu) sunt cele mai potrivite. Iata de ce:

Volkswagen Transporter, creat la mijlocul anilor '50, intr-o multitudine de variante (de la transport de persoane si autorulota, pana la utilitare special dotate pentru politie, pompieri sau chiar posta) a deveni in scurt timp un simbol al libertatii de miscare, al independentei si al spiritului liber. O masina in care se putea calatorii comod, in grup si fara costuri prea mari.

Galbenul este cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare, inspira tinerete, libertate, vara, soare, pofta de viata si de ce nu, de pornit la drum si descoperit lucruri si locuri noi.

Asadar, ce era mai potrivit pentru Calatorscop decat un mini-van volkswagen galben drept mascota.

Hai la drum!

No comments:

Post a Comment