meniu

Monday, July 21, 2014

Raftul de calatorie (6) - In Bucuresti fara adresa (autor: Elisabeta Isanos)

Ati avut vreodata un musafir in Bucuresti caruia nu ati stiut ce sa ii aratati sau sa ii povestiti despre orasul vostru? Ati venit vreodata din provincie spre capitala, v-ati plimbat pe strazile orasului si v-ati intrebat oare ce istorii ascund frumoasele cladiri lasate in paragina? 

Daca raspunsul este da, va recomand sa cititi volumul Elisabetei Isanos - In Bucuresti fara adresa.

Indragostita de Bucuresti, cel de azi, cel de ieri si cu siguranta cel de maine, Elisabeta Isanos este pentru orice turist sau locuitor al Bucurestiului cel mai frumos si romantic ghid al strazilor capitalei.


Acest minunat volum ne aduce in fata ochilor imaginile unor cladiri din Bucuresti, pe langa care trecem fara sa le observam si care ascund povesti si legende surprinzatoare. Elisabeta Isanos ne aminteste sa deschidem ochii si sa vedem toate detaliile capitalei Romaniei - arhitectura, monumente, parcuri, flori, teatre, cinematografe, biserici, magazine, biblioteci, cartiere, oameni, istorii care nu vor fi scrise in nici un manual de scoala primara.

Autoarea ne spune inca din prima pagina: "Impresionista, nu ma intereseaza strazile si numerele, ci fetele caselor, impesia de nesters (pentru ca-i efemera) a vederii lor in lumini diferite." Nu va lasati pacaliti. Povestea Bucurestilor scrisa de Elisabeta Isanos ne ofera date si numere si locuri precise in oras.

Incepand cu strada Popa Nan si hoinarind prin Cismigiu sau prin Lipsacani, veti afla povesti surprinzatoare despre orasul nostru, inainte si dupa revolutie. Povesti de familie, povesti ale unor necunoscuti, amintiri pe jumatate uitate, vor creea pentru cititor un Bucuresti care trebuie vazut prin ochelarii oferiti de textul Elisabetei Isanos.

O plimbare in Bucuresti dupa ce ati citit povestile din acest volum, va avea cu totul alta lumina si semnificatie. Va veti aminti detalii si in fata ochilor vor aparea personajele inedite din acest minunat roman-ghid.


* Daca va incanta stilul acestei lecturi, va recomand sa cititi in continuare pe aceeasi tema volumele de povesti din Bucurestiul interbelic ale Victoriei Dragu Dimitriu. Le gasiti la editura Vremea: http://www.edituravremea.ro/autori/dragu-dimitriu-victoria

Lectura placuta!


Nota Calatorscop: Multumesc Andra Constantin pentru frumoasa descriere si recomandarea de lectura.

No comments:

Post a Comment