meniu

Thursday, June 19, 2014

Raftul de calatorie (3) - In salbaticie (autor: Jon Krakauer)

Inainte de a incepe sa citesc „In salbaticie” m-a intrigat (intr-un mod pozitiv) faptul ca romanul a pornit de la o stire si mai apoi de la un articol scris de Jon Krakauer pentru revista „Outside”.

Adica subiectul unui articol de presa (ce-i drept, foarte bine documentat), l-a starnit pe jurnalist sa se documenteze temeinic, iar in final sa scrie o carte. Poate acesta este si unul din motivele care m-au atras sa citesc cartea. 

Un vis urmat pana la capat, chiar si atunci cand capatul inseamna moartea.


Este povestea unui
tanar american de 24 de ani, care decide sa renunte la confortul vietii de acasa pentru libertatea pe care ti-o ofera salbaticia si departarea de civilizatie. A ales sa plece in Alaska, facand autostopul, nu inainte de a-si dona banii, a distruge cardurile si a se rupe de toti cei apropiati.



Cartea reface traseul parcurs de Chris McCandless, punand cap la cap povestirile familiei, prietenilor, oamenilor pe care Chris i-a intalnit in cautarea libertatii absolute, dar si o buna parte din consemnarile sale, scrise sub forma unui jurnal. 


Departe de civilizatie si de lumea cu care era obisnuit, Chris McCandless simte nevoia de a socializa, de a impartasii experienta sa cu altii, bucuria de a fi liber, lucru care il motiveaza sa isi astearna gandurile pe hartie.


"Fericirea nu e reala decat daca e impartasita" 

e concluzia la care ajunsese McCandless in salbaticie, insa din pacate nu a apucat sa o impartaseasca el, ci Jon Krakauer, autorul cartii, dupa cercetari amanuntite.
Cartea lui Jon Krakauer a fost, vreme de mai bine de doi ani pe lista bestseller-urilor "New York Times" si a fost tradusa in 24 de limbi.

Lectura placuta!

No comments:

Post a Comment